SOCKERBETSSOPPA
KOKA SOPPA PÅ EN SOCKERBETA
Mårtensafton är en kär tradition i Skåne. Gås, svartsoppa, ål är bara några av de saker som hör de klassiska gåsamiddagarna till. TV 4 hade den goda smaken att servera en smakfull variant på svartsoppan, och Alf Tumble, dryckesjournalist och sommelier menar att det bästa man kan dricka till är Skepparps Cider!
Vår cider är fruktig, och har en mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, honung, örter och citron. Den lägre alkoholhalten gör att den passar vie flera tillfällen!
TV4 Kocken Frida Nilsson lyfter fram den bortglömda betan, se hela receptet här.
INGREDIENSER
- 500 g sockerbeta, skalad
- 2 schalottenlökar, skalade
- 2 msk smör
- 5 dl mjölk
- 5 dl grädde
- 2 tsk ättiksprit 12 %
- vitpeppar
- salt
Skepparps Cider
Pris: 89 kr
Art.Nr 1841
Alc.vol: 6%
Läs mer och beställ här
Bilder lånade av TV4