Josefins Spenatsoppa
Josefins Spenatsoppa
Hösten är här, och vad passar bättre än något värmande? 🍂
Soppa är den perfekta lunchen eller förrätten under höstens skiftande väder. Vår favorit just nu är en härligt krämig spenatsoppa, som både värmer och piggar upp, oavsett om det är en solig eller regnig dag. 🌦️
Att dekorera soppan med färska, ätbara blommor och örter ger både smak och färg, och även om det kanske känns som ett sensommarnöje, kan det ändå inspirera oss att vara kreativa i köket även när dagarna blir kortare. Så varför inte göra varje måltid till ett litet konstverk? Denna soppa är ljuvlig till vårt vita vin.
Detta är en av de där fantastiska kombinationerna där vinet och maten accentuerar varandras smaker. Solarisdruvans friska och örtartade toner fungerar underbart med spenat. Vårt vita vin lagras på ståltank tillsammans med finjästen i ca. 6 månader. Nyanserat, ungt och friskt. Vitt vin som hintar om fläder, päron, örter och lime.
Recept och bild har vi fått från fantastiska Josefin Östberg alias @linnesdottrar som är synnerligen kreativ både när det gäller mat och bild ✨
Detta behöver du:
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- En liten skvätt vitt vin, Grand Prix Solaris
- 1 msk smör
- 250g färsk spenat
- 5 dl grönsak- eller hönsbuljong
- Salt och vitpeppar
- 1dl grädde
- 1 dl crème fraiche
Så här gör du:
- Skala och hacka lök och vitlök och stek lätt i smöret. Häll en liten skvätt vin och låt puttra med smöret och löken någon minut.
- Tillsätt spenaten och låt fräsa tills bladen mjuknat.
- Späd med buljongen och låt sjuda några minuter.
- Mixa soppan med stavmixer.
- Häll i grädde och crème fraiche och hetta upp.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Dekorera med något som lyfter smak och färg – servera med Grand Prix Solaris!
Grand Prix Solaris
Druva: Solaris
Alkoholhalt: 11,5%
Sockerhalt: 6 g
Artikelnummer: 37894
Beställ här